Klachten door spanning in de spieren

Als de spieren onder constante spanning komen te staan, denk aan het bekende omhoog houden van de schouders bij kantoormedewerkers, ontstaat een situatie waarbij de spieren niet meer ontspannen.
Het gevolg is een constante gevoeligheid/pijn in de spieren als gevolg van het ontstaan van triggerpoints beter bekend als knopen in de spieren.

Veel voorkomende klachten

Vanuit deze situatie kunnen echter andere klachten ontstaan, een bekende is ernstige hoofdpijn.
Maar ook klachten als gevoelige arm(en), tennis elleboog, frozen shoulder, oorsuizen, tintelingen op het hoofd, aangezicht pijnen.

Dit zijn klachten welke mogelijk d.m.v. triggerpoint massage verholpen kunnen worden.
Ik heb klanten die alle reguliere kanalen hebben doorlopen en dan via mijn massage van hun klacht afkomen of verlichting vinden.
De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat dit niet altijd het geval is want als er iets anders aan de hand is, een hernia bijvoorbeeld, dan kan ik dat niet met massage verhelpen.

Bewustwoording

Ook is het zo dat met massage symptonen behandeld worden en niet de klacht zelf.
Als een kantoormedewerker zijn schouders omhoog houdt kan dat niet met massage verholpen worden. Men moet zich er bewust van worden dat dit gebeurt en de oorzaak van de klachten is en daar zelf wat aan doen.
Wat massage wel doet is de spieren weer soepel maken waardoor je weer ervaart hoe het is ontspannen te zijn.
Het draagt dus bij aan de bewustwording van wat er in/met je lichaam gebeurt als gevolg van een verkeerde houding.
Doe je niets aan de houding dan zullen de klachten terug blijven komen.

Dit soort klachten ontstaan niet alleen door een verkeerde houding maar ook vanuit de psyche van de mens, denk daarbij aan drukte en stress op het werk en vergelijkbare situaties in de prive sfeer.
Ook hierbij geldt dat massage een bijdrage levert aan de bewust wording van wat er werkelijk met je aan de hand is door weer te voelen hoe het is ontspannen te zijn.

Bekende klachten

– Gevoelige spieren in schouder, nek en (onder)rug
– Ernstige hoofdpijn tot migraine achtige vormen
– Gevoelige armen
– Tintelende vingers
– Tennisarm verschijnselen
– Frozen shoulder
– Oorsuizen

Wilt u een afspraak maken? Of wilt u advies over welke massage het best bij uw wensen of klacht past? bel dan naar 06-51985645 of vul het contactformulier in