Triggerpoint

Een andere vorm van drukpuntmassage is een triggerpoint massage. Deze massage is bedoeld voor het opheffen van triggerpoints. Triggerpoints zijn knooppunten in de spieren die ontstaan door een verharding van de spiervliezen die de spieren omvatten. Deze verkrampingen/ knooppunten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld stress en-/of overbelasting van de spieren.

Wanneer er knooppunten in de spieren zitten ontstaat er een verstoorde doorbloeding. Hierdoor kunnen de spieren niet optimaal functioneren en worden de zenuwbanen afgekneld. Hierdoor blijft de spier in gespannen toestand met als oorzaak pijnlijke spieren. Bovendien veroorzaken de verkrampingen in de spieren ook pijn in de nabij gelegen zenuwbanen en-/of lichaamsdelen. Hierdoor kan met behulp van een triggerpoint massage bijvoorbeeld ook hoofdpijn weggenomen worden. Dit is namelijk een afgeleide pijn welke veroorzaakt wordt door spanning in de nek en/of schouders.

Met behulp van een triggerpoint massage worden de verhardingen in de spieren weggedrukt waardoor de doorbloeding weer opgang komt. Bovendien komt de zenuwbaan met behulp van een triggerpoint massage weer vrij, waardoor de spier volledig kan ontspannen. Afgeleide pijnen kunnen ook snel verholpen worden door middel van een triggerpoint massage.

Wilt u een afspraak maken? Of wilt u advies over welke massage het best bij uw wensen of klacht past? bel dan naar 06-51985645 of vul het contactformulier in