Shiatsu

Van oorsprong is de shiatsu massage een oosterse vorm van massage. Shiatsu is voornamelijk gericht op het herstel van de energiestromen in de energiebanen van het menselijk lichaam. Door middel van drukpunttechnieken worden de energiestromen hersteld. Er wordt druk uitgeoefend op de meridianen in het lichaam met behulp van vingers, duimen en handpalmen. Elke meridiaan, netwerk van energiekanalen, heeft een eigen energetische kwaliteit. Dit houdt in dat iedere meridiaan is verbonden met de functie van de interne organen en wordt daarom naar het orgaan vernoemd. Energie die door de meridianen stroomt kan op sommige plaatsen geblokkeerd raken. Met behulp van shiatsu massages wordt geblokkeerde energie opnieuw in beweging gebracht. Hierdoor verdwijnen de klachten.

Wanneer de energiestromen in het lichaam in balans zijn zorgt dit voor een goede werking van onze organen. Wanneer één of meerdere organen verstoord zijn kan dit diverse klachten veroorzaken. Klachten als gevolg van een verstoord orgaan zijn bijvoorbeeld hoofdpijn, pijnlijke gewrichten, maagzuur, diarree, slappe benen en dergelijke.

Bij een shiatsu massage is het belangrijk dat u hiervoor openstaat. Dit bevordert namelijk het herstel en het resultaat. Shiatsu massages kunnen erg goed toegepast worden in combinatie met reguliere geneeskunde en/of geneesmiddelen.

Wilt u een afspraak maken? Of wilt u advies over welke massage het best bij uw wensen of klacht past? bel dan naar 06-51985645 of vul het contactformulier in